اخبار ترخیص کالا و گمرک ایران

اخبار ترخیص کالا و گمرک ایران

اخبار ترخیص کالا و گمرک ایران 768 474 هلدینگ بازرگانی حمل و نقل و ترخیص کالا

پلیس امنیت اقتصادی در ۱۶۰ گمرک، بندر و پایانه مرزی مستقر می‌شود

به نقل از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ابراهیم زارعی با اشاره به استقرار پلیس امنیت اقتصادی ناجا، اظهار داشت: در فاز اول این طرح، پلیس امنیت اقتصادی ناجا در ۱۳ مرز دریایی، زمینی و هوایی استقرار می‌یابد که بنادر بوشهر، گناوه و دیلم از جمله این بنادر است.

وی ادامه داد: طی یک سال آینده و در اجرای فاز دوم این طرح پلیس امنیت اقتصادی در حدود ۱۵۷ تا ۱۶۰ گمرک، بندر و پایانه مرزی مستقر می‌شود.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی و بهبود فرآیندهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور تصریح کرد: استقرار فیزیکی ناجا برای کمک به کارگزاران گمرک و منطقه است تا بتوان کشف سیستمی قاچاق را در مبادی رسمی افزایش داد و از بار قاچاق کالا کاهش داد.

وی تاکید کرد: فعالان تجاری و کارگزاران گمرک دغدغه‌ای نداشته باشند که قرار است علاوه بر کنترل‌های بندری و گمرکی کنترل‌های ناجا هم در فرآیند صادرات و واردات دخیل باشد، زیرا کشف کالا از طریق سیستمی انجام می‌شود و بازرسی فیزیکی نیست.

زارعی گفت: با اجرای این طرح کسانی که به صورت قانونمند تشریفات گمرکی را انجام می‌دهند احساس رضایت خواهند کرد و راه برای متخلفان بسته خواهد شد.

محاسبه تعرفه واردات تلفن همراه مسافری با ارز ثانویه

دستورالعمل مهم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص نحوه ترخیص تلفن همراه مسافر به گمرک ابلاغ شد.

بر اساس این دستورالعمل، حقوق و عوارض گمرکی گوشی تلفن همراه مسافری با نرخ ارز ثانویه (سامانه سَنا) محاسبه می شود.

طبق این دستورالعمل، مقرر شد، جهت محاسبه حقوق ورودی کالای تلفن همراه مسافری، معافیت ۸۰ دلار موضوع ماده ۱۳۸ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی در نظر گرفته نشده و نرخ برابری ارز بازار ثانویه که توسط بانک مرکزی در پایگاه اینترنتی www.sanarate.ir اعلام می شود، توسط گمرک ملاک عمل قرار گیرد.

خودروهای اروندی دو بار در سال به مرخصی می روند/ اعلام جزئیات طرح

پلیس راهور ناجا مرخصی دو ماهه خودروهای اروندی را مصوب و صاحبان خودروهای اروندی می‌توانند با مراجعه به پلیس راهنمایی و رانندگی استان مراحل قانونی آن را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه خودروهای اروندی می توانند در سال به مدت دو ماه اما با فاصله یک ماهه از این مرخصی تعیین شده استفاده کنند، افزود: این مرخصی دو ماهه خودروهای اروندی از امروز در خوزستان اجرایی و خودروهای پلاک اروند می‌توانند دو بار در سال و به مدت دو ماه با پلاک گذر موقت مجوز خروج از خوزستان دریافت کنند.

رئیس پلیس راه خوزستان تصریح کرد: خودروهای اروندی که تاکنون از یک ماه مرخصی در سال ۹۸ استفاده کرده‌اند نیز می‌توانند با مراجعه به مراکز صدور مرخصی یک ماه دیگر مرخصی خودرو را تمدید یا مرخصی جدید دریافت کنند.

جمشیدی در خصوص مدارک مورد نیاز برای صدور برگه مرخصی دو ماهه بیان کرد: مدارک مورد نیاز برای گرفتن مرخصی خودروهای پلاک اروندی شامل اصل و کپی پروانه سبز گمرکی (پروانه تردد)، اصل و کپی تمام مدارک خودرو (برگه شناسنامه خودرو، بیمه نامه، کارت خودرو)، اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مالک خودرو (صاحب سند)، نداشتن خلافی از پلیس +۱۰(مدت اعتبار خلافی تا هفت روز)، کپی مدارک شناسایی مالک و ضامن خودرو، و چک معتبر بانکی برای تضمین است. 

عدم ترخیص کالا توسط واردکنندگانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفتند

محمد امامی امین پیش از ظهر دوشنبه در جریان بازدید از گمرک تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به زمان‌بر شدن دپو کالا در گمرک و سودجویی برخی واردکنندگان از شرایط گمرک گفت: برخی از وارد کنندگانی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز نیمایی اقدام به واردات کالا کردند برای پایین آمدن هزینه انبارداری و مصون ماندن از نظارت تعزیرات کالای خود را از گمرک ترخیص نمی کنند.

امامی امین در مورد علت عدم مراجعه صاحبان کالا تاکید کرد: وارد کنندگانی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز نیمایی اقدام به واردات کالا کردند برای پایین آمدن هزینه انبارداری و مصون ماندن از نظارت تعزیرات کالای خود را از گمرک ترخیص نمی کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران گفت: ۶۰۰ تن کاغذ و ۲ هزار و ۸۰۰ تن حبوبات در گمرک دپو شده که صاحبان این کالاها اقدام به ترخیص کالا از گمرک نمی کنند.

کاهش پیش‌پرداخت واردات در مقابل صادرات

مظفر علیخانی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با رایزنی‌های صورت گرفته در کمیته ارزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران پیش‌پرداخت مورد نیاز برای واردات در مقابل صادرات از ۳۵ درصد به ۱۵ درصد خبر داد و گفت: دو جلسه در کمیته ارزی اتاق بازرگانی، با نمایندگان سازمان مالیاتی در خصوص چگونگی استرداد مالیات بر ارزش افزوده بخش صادرات مذاکره شده است و این امیدواری وجود دارد که بتوان این فرآیند را تسهیل کرد.

عضو کمیته ارزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: با رایزنی‌های صورت گرفته تلاش شده تا وضع عوارض، جایگزین ممنوعیت‌های صادراتی شود و زمینه‌ای فراهم گردد تا بتوان بازارهای هدف صادراتی را حفظ کرد.

علیخانی خاطرنشان کرد: بر اساس رایزنی‌های صورت گرفته در کمیته ارزی اتاق بازرگانی با دولت، سقف سابقه کارت بازرگانی برای واردات مواد اولیه برداشته شده است.

همه خدمات گمرک هوشمند می‌شوند/راه‌اندازی «گمرک موبایل»

مهدی میراشرفی در خصوص برنامه‌های آتی گمرک در بحث هوشمندسازی اظهارداشت: در گمرک سعی ما بر ارائه خدمات به صورت الکترونیکی است و در این راستا به دنبال راه‌اندازی سامانه «گمرک موبایل» هستیم. یعنی اینکه نیازی نباشد فرد برای استفاده از خدمات گمرکی پشت کامپیوتر خود قرار گیرد، بلکه در هر جا حتی در اتوبوس و مترو و محل کار که این امکان وجود داشته باشد که با موبایل وارد سامانه گمرک شود، برخی از خدمات را تحت وب دریافت کند و ما حتماً زیرسامانه‌ها را هم به این سامانه اضافه خواهیم کرد.

وی ادامه داد: علاوه بر این در آینده نزدیک بحث پیام‌رسان داخلی را خواهیم داشت که یک شبکه بومی و ملی گمرک است که می‌تواند همه ذی‌نفعان و همکاران گمرکی را که قریب ۹ هزار نفر هستند با کمترین هزینه با هم لینک کند و ما بتوانیم ماحصل این پیام‌رسان داخلی را به صورت داشبورد الکترونیکی برای مدیران و کارشناسان و سایر ذی‌نفعان داشته باشیم و حتی تصمیم‌گیران بزرگ در عرصه تجارت و اقتصاد هم بتوانند از مواهب این پیام‌رسان استفاده کنند.

میراشرفی افزود: همچنین موضوع ارزش گمرکی و بحث‌های مربوط به استفاده هوشمند و الکترونیکی کردن کنترل‌های غیرمزاحم مثل فراگیر نمودن سامانه RFID در برنامه ما قرار دارد. با بهره‌گیری از این سامانه چرخه ترانزیت سهل‌تر و آسان‌تر و تخلفات کمتر خواهد شد. علاوه بر این مبادله دیتا از طریق دستگاه‌های آشکارساز مثل ایکس‌ری و سایر موارد صورت خواهد گرفت و تبادل اطلاعات بین گمرک و سازمان‌های ذی‌نفع مثل پلیس برقرار می‌شود.

رئیس کل گمرک در مورد سامانه‌های الکترونیکی در گمرک گفت: اتوماسیون، الکترونیکی و هوشمند شدن کارها در گمرک امروزه دیگر یک انتخاب و یک گزینه نیست، بلکه یک اجبار و الزام است. در دنیایی که عملاً انفجار اطلاعات در حال رخ دادن است و کسی برای انجام کارهای خود غیر از تفریح از منزل خارج نمی‌شود، سازمان‌ها باید به قدری پویا شوند که کلیه خدمات خود را به صورت الکترونیک ارائه کنند و افراد حداقل انرژی را برای اخذ یک خدمت صرف نمایند. گمرک به عنوان یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های دولتی، جزو پیشگامان سازمان‌های دیوان‌سالار است و به همین دلیل همان‌طور که ما شروع خوبی در الکترونیکی کردن امور گمرکی داشتیم باید ادامه خوبی هم داشته باشیم.

وی همچنین با اشاره به ضرورت همکاری و هماهنگی بیشتر سازمان‌های همجوار با گمرک اظهار داشت: از آنجا که بیش از ۳۰ سازمان در فرآیند تجارت درگیر هستند، حتی اگر تعداد زیادی از این سازمان‌ها هماهنگی و اتصال لازم را در مورد تبادل اطلاعات داشته باشند، اما معدودی پا به پای پیشرفت‌ها جلو نیایند، مسلماً کار مابقی نیز آن طور که باید و شاید مورد رضایت ذی‌نفعان قرار نمی‌گیرد. به همین دلیل توقع داریم سازمان‌های مرتبط با تجارت به چنین موضوع مهمی حتماً و حتماً اهمیت بدهند و انرژی و اعتبار لازم را صرف کنند تا بتوانیم خدمتی را که ماحصل تلاش و هماهنگی ۳۰ سازمان است به صورت یک خدمت سهل و آسان و کم هزینه در مدت زمان منطقی و کوتاه ارائه کنیم.

میراشرفی گفت: در واقع انتظار داریم سازمان‌های دیگر به ما تحرک بدهند تا به دنبال آنها حرکت کنیم، در حالی که هم‌اکنون با اقدامات مثبتی که در بحث اتوماسیون انجام شده، این گمرک است که سایر سازمان‌ها را به نحوی مجاب می‌کند تا پا به پای گمرک حرکت کنند.

حذف ۴ صفر از پول ملی

هیات دولت امروز با حذف ۴ صفر از پول ملی موافقت کرد. اطلاعات دقیقتر قرار است از سوی رییس کل بانک مرکزی اعلام شود.

تلاش بنادر برخی کشورهای منطقه‌ برای حذف بندر چابهار از تعاملات

تلاش بنادر برخی کشورهای منطقه‌ برای حذف بندر چابهار از تعاملات

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: بنادر رقیب برخی کشورهای منطقه به دنبال کنار زدن بندر چابهار از تعاملات تجاری هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، سیدابوالفضل موسوی بیوکی با اشاره به ضرورت توسعه بندر چابهار گفت: ایران در موقعیت ژئوپلیتیک و استراتژیکی در عرصه منطقه‌ای و فرامنطقه ای قرار دارد و در این عرصه بندر چابهار بیش از نقاط دیگر از اهمیت بالایی برخوردار است.

نماینده مردم یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنادر برخی از کشورهای منطقه به خاطر منافع اقتصادی یا همراهی با سیاست کشورهای فرا منطقه‌ای به دنبال کنار زدن بندر چابهار هستند، از این رو اگر روند توسعه چابهار کند و آهسته صورت گیرد، این مسئله مشکل ساز خواهد بود.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی دشمنان به دنبال کاهش تأثیر گذاری ایران در عرصه اقتصاد منطقه‌ای هستند، از این رو آنها به دنبال کم اهمیت کردن نقش تنگه هرمز یا جاده ابریشم هستند، بنابراین از هر روشی برای کاهش اثرگذاری بنادر ما نیز استفاده می‌کنند.

موسوی بیوکی با بیان اینکه توسعه بندر چابهار موجب تثبیت و افزایش امنیت در استان‌های شرق کشور از جمله استان سیستان و بلوچستان می‌شود، گفت: البته توسعه بندر چابهار مستلزم تقویت و توسعه زیرساخت‌های منطقه از جمله گسترش راه و تقویت حمل و نقل ریلی است.

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: در شرایط کنونی دولت برای توسعه بندر چابهار با کمبود بودجه و اعتبار روبه رو است، از این رو باید از ظرفیت‌های بخش‌های خصوصی و غیردولتی در این عرصه استفاده کرد.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: همچنین باید از سرمایه گذاری‌های خارجی برای توسعه بندر چابهار استفاده کرد، البته در چند ماه اخیر اقدامات خوبی برای جذب سرمایه خارجی صورت گرفته، اما باید این روند تقویت شود.

عوارض خرده فروشی هر نخ سیگار ۶۰ تومان تعیین شد


گمرک ایران در بخشنامه ای بر لزوم اخذ عوارض خرده فروشی سیگار به ازای هر نخ ۶۰۰ ریال تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گمرک ایران، علی وکیلی مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه در بخشنامه ای به گمرکات اجرایی کشور موضوع اخذ عوارض خرده فروشی سیگار به ازای هر نخ ۶۰۰ ریال موضوع بند م تبصره ۶ قانون بودجه سال ۹۷ کل کشور ذیل ردیف درآمدی ۱۶۰۱۹۰ را ابلاغ کرد.

خرابکاری در صادرات تخم‌ مرغ / قیمت در بازار داخلی کاهش یافت

ناصر نبی پور در گفتگو با خبرنگار مهر از توقف صادرات تخم مرغ به عراق و کاهش قیمت این محصول در پی این اتفاق خبر داد و گفت: میانگین قیمت هرکیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری با حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان کاهش به ۶۵۰۰ تا ۶,۶۰۰ تومان رسیده است.

وی دلیل این مساله را توقف صادرات این محصول از سوی کشور عراق عنوان کرد و افزود: عده‌ای در صادرات این محصول خرابکاری کرده اند و باعث شدند چنین مسأله‌ای رخ دهد.

این فعال بخش خصوصی توضیح داد: برای صادرات باید تخم مرغ تازه صادر کرد و نباید تخم مرغ‌های سردخانه را برای این منظور مورد استفاده قرار داد چرا که تاریخ انقضای تخم مرغ‌های سردخانه کم است. اما عده‌ای اقدام به بار زدن و صادرات تخم مرغ‌های سردخانه‌ای به مقصد عراق کرده اند که این مساله نیز موجب دلخوری عراق و بستن مرزها شده است.

وی درباره اعلام نرخ رسمی تخم مرغ از سوی سازمان حمایت نیز گفت: علی اکبر مهرفرد، معاون وزیر جهاد کشاورزی در نامه‌ای به سازمان حمایت خواستار اعلام نرخ ۷۵۰۰ تومانی برای هرکیلوگرم تخم مرغ شده که هنوز سازمان حمایت این قیمت را ابلاغ نکرده است.

برنامه ریزی برای توسعه صادرات محصولات دارای فناوری نانو

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت محمدرضا مودودی، اظهار داشت: حمایت از توسعه فعالیت‌های صادراتی شرکت‌های دانش بنیان و ارتقای توان صادراتی آنها، در دستور کار ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد.

وی افزود: ماندگاری در بازارهای هدف و ایجاد زمینه‌های لازم برای افزایش حجم صادرات محصولات فناوری نانو امروز یک اولویت اساسی است؛ بنابراین بسترسازی مناسب برای رسوخ فناوری نانو در ساختار صادراتی کشور، گام مهمی جهت دستیابی اهداف مهم برنامه ششم توسعه خواهد بود.

در این نشست، دبیر ستاد ویژه فناوری نانو، با بیان رشد شتابان فناوری نانو در حوزه دانش و صنعت نیز گفت: هم اکنون ایران از نظر تولید علم در مقام چهارم و از نظر تولید محصول در میان ۵ کشور اول دنیا قرار گرفته است؛ اما به دلایل گوناگون سهم اندکی از تجارت کشور به محصولات نانو تعلق دارد که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده مقرر است تا سال ۱۴۰۴ صادرات این محصولات حداقل به ۱ میلیارد دلار برسد.

گفتنی است، هم اکنون در ایران بیش از ۲۰۰ شرکت نانو در حال تولید بیش از ۶۰۰ محصول نانوی فناور هستند که در سال گذشته رقمی بالغ بر ۸۰ میلیون دلار از این بخش صادرات انجام شده است.

دستور رئیس‌جمهور برای کاهش رسوب ۸۵ هزار کانتینر کالا در گمرکات

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی میر اشرفی، رئیس کل گمرک ایران با اشاره به این موضوع که یکی از دلایل انباشت کالا در بنادر و گمرکات کشور وجود کالاهایی است که فاقد مجوز ثبت سفارش برای اظهار به گمرک هستند، گفت: بررسی‌های به عمل آمده حاکی از آن است که کالاها و کانتینرهایی در بنادر کشور دپو شده اند که طبق عرف تجاری موجود به کشور وارد شده اما فاقد مجوز ثبت سفارش هستند یعنی صاحبان کالا ابتدا اقدام به حمل این کالاها نموده اند تا پس از ورود کالا به کشور (قبل از اظهار به گمرک و انجام تشریفات گمرکی) نسبت به دریافت مجوزهای ورود و ثبت سفارش آن اقدام نمایند. صاحبان این اقلام، قصد اظهار این کالاها به گمرک تحت رویه واردات قطعی و در پی آن ورود این کالاها را به سرزمین اصلی پس از انجام تشریفات گمرکی و پرداخت حقوق ورودی متعلقه دارند اما برای این اقلام تاکنون مجوز ثبت سفارش از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر نشده است.

وی ادامه داد: همچنین، کالاهایی در اماکن گمرکی و بنادر کشور وجود دارند که به گمرکات اجرایی کشور اظهار شده اند و گمرکات کشور نسبت به ترخیص درصدیِ این کالاها که دارای ثبت سفارش بانکی بوده و در صف تأمین ارز بانکی قرار گرفته اند به استناد مصوبه مردادماه سال ۱۳۹۷ ستاد مقابله با تحریم اقدام نموده اند. بدیهی است ترخیص باقی کالا و صدور پروانه ورود قطعی مربوطه منوط به ارائه کد رهگیری یا صدور گواهی فروش ارز از بانک عامل شده است. باید توجه داشت مابقی کالاهای مربوط به این اظهارنامه‌ها هنوز اجازه ترخیص نیافته اند و طبق قوانین مربوطه، مشمول مقررات کالاهای متروکه شدند که یا باید به قید فوریت تعیین تکلیف شده و از گمرک ترخیص گردند و یا تحویل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی شوند.

میر اشرفی در ادامه از دیگر عوامل انباشت کالا در بنادر و گمرکات را لزوم اصلاح مجوز ثبت سفارش مطابق استنباط گمرک اعلام کرد و افزود: چنانچه ردیف تعرفه اظهاری کالاها به گمرک در حین انجام تشریفات گمرکی، بنا به استنباط این سازمان تغییر پیدا کند، گمرکات کشور، صاحبان کالا و اظهارکنندگان را جهت اصلاح مجوز ثبت سفارش مطابق با ردیف تعرفه استنباطی، به وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین بانکِ عامل ارجاع می‌نمایند که این امر باعث طولانی شدن در ادامه تشریفات گمرکی شده و باعث رسوب کالا در اماکن گمرکی و بنادر می‌شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی انقضای مهلت مندرج در مجوز ثبت سفارش و عدم امکان اظهار کالا را از دلایل دیگر رسوب برخی کالاها شمرد و تأکید کرد: گمرکات کشور موظف شدند نسبت به بررسی تاریخ انقضای مجوزهای ثبت سفارش در هنگام اظهار کالا به گمرک، انجام تشریفات گمرکی و حتی ترخیص کالا از گمرک اقدام و در صورتی که مهلت مقرر در مجوز ثبت سفارش، منقضی شده باشد صاحبان کالا را جهت انجام تشریفات تمدید مجوز مذکور به سازمان صنعت، معدن و تجارت رهنمون شوند.

میراشرفی تاکید کرد: گرچه، وزارت صنعت، معدن و تجارت متعاقب پیگیری‌های صورت پذیرفته از سوی گمرک ایران اعلام نموده ترخیص کالاهای اساسی مشمول گروه یک کالایی بدون الزام به تمدید ثبت سفارش و انجام اصلاحات و تغییرات امکان پذیر است، با این وجود این اقدام برای سایر گروه‌های کالایی مورد موافقت قرار نگرفته و این مورد نیز باعث می‌شود صاحبان کالا قبل از اظهار کالا به گمرک مجبور باشند جهت انجام تشریفات تمدید مجوز ثبت سفارش به وزارت صمت مراجعه داشته باشند.

این مقام مسؤول اظهار داشت: یکی از عمده ترین دلایلی که باعث ایستایی در روند تشریفات گمرکی و در پی آن رسوب کالا در گمرکات و بنادر کشور می‌شود بحث دریافت و ارائه مجوزهای قانونی در راستای ترخیص کالا است. دریافت این مجوزها توسط گمرک الزامی بوده اما تشریفات نمونه برداری و صدور مجوزهای مذکور از سوی مراجع ذیصلاح، ممکن است از چند روز تا چندین هفته نیز به طول انجامد و این طولانی شدن در صدور مجوزهای ترخیص، باعث انباشت کالا در مرحله انجام تشریفات گمرکی می‌شود.

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران وجود مشکلات اسنادی را برای ترخیص اقلام دارویی مختلف که دارای موعد مصرف هم هستند را از دیگر عوامل رسوب این کالاهای حساس عنوان کرده و گفت: کلیه محصولات دارویی موعددار، در صورتی قابل ترخیص از گمرک برای مصرف کشور خواهد بود که حداقل ۶۵ درصد از مدت قابل مصرف بودن آن در حین ترخیص از گمرک باقی مانده باشد. در حال حاضر محصولات دارویی متعددی وجود دارند که به دلیل مشکلات بانکی یا اسنادی، امکان اظهار کالا به گمرکات کشور را ندارند و این موضوع باعث رسوب این قلم کالا در برخی گمرکات کشور شده است؛

میراشرفی در پاسخ به سوالی در خصوص دلیل عدم ترخیص خودروها از گمرکات کشور باوجود صدور مصوبه‌های مرتبط گفت: ضوابط ورود و ترخیص و دستورالعمل اجرایی مصوبه‌های مذکور، از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی ذیربط ابلاغ شد. با این وجود، وزیر صنعت، معدن و تجارت مقرر کرده است برای ثبت سفارش‌های بانکی مشمول این مصوبه، قبض انبارهای صادره تا تاریخ ۱۶/‏۱۰/‏۱۳۹۷‬ ملاک عمل می‌باشد و برای ثبت سفارش‌های بدون انتقال ارز، قبض انبارهای تا تاریخ ۱۶/‏۰۵/‏۱۳۹۷‬ ملاک عمل خواهد بود که با در نظر گرفتن این موضوع خودروهایی که فاقد ثبت سفارش بانکی نیستند امکان ترخیص نخواهند داشت.

رئیس کل گمرک ایران بدهی برخی صاحبان کالا به گمرک را مانع اظهار و ترخیص کالاهای دیگر این افراد عنوان کرد و اعلام کرد: ماده ۷ قانون امور گمرکی مقرر داشته کالای موجود در گمرک، وثیقه پرداخت کلیه وجوه متعلقه به آن کالا و سایر بدهی‌های قطعی صاحب کالا بابت وجوهی است که وصول آن برعهده گمرک است. گمرک قبل از دریافت یا تأمین وجوه مذکور، نمی‌تواند اجازه تحویل و ترخیص کالا را بدهد. بنابراین گمرکات کشور از ترخیص کل کالایی که صاحب آن بدهی قطعی دیگری ولو به میزان بسیار اندک نسبت به کالای موجود دارد جلوگیری به عمل آورده و این امر باعث رسوب کل کالای اظهاری به گمرک شده و تا صاحب کالا اقدام به تسویه بدهی قطعی قبلی خود ننماید نمی‌تواند حتی قسمتی از کالای اظهاری خود را از گمرک ترخیص نماید.

میراشرفی با توجه به لزوم تعیین تکلیف فوری کالاهای موجود در بنادر کشور، تنظیم و تأمین بازار داخلی و جلوگیری از افزایش قیمت کالاها به علت تحمیل هزینه‌های انبارداری، تلاش نهادهای ذیربط برای استفاده از تمامی ظرفیت‌های قانونی در راستای تسهیل تجارت در شرایط اقتصادی کنونی را امری ضروری دانسته و اعلام نمود: با توجه به عواملی کهدرخصوص رسوب کالا در بنادر کشور از آنها یاد شده ۸ پیشنهاد با همکاری گمرک، توسط وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی تقدیم رئیس جمهور شد.

دستورات رئیس جمهور در خصوص پیشنهادات وزارت اقتصاد

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران از صدور دستور ریاست جمهوری در خصوص پیشنهادات ارائه شده از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی خبر داد و افزود: پیشنهادات ارائه شده در خصوص وضعیت رسوب کالا در بنادر و گمرکات کشور به استحضار ریاست جمهوری رسیده و حسب نظر و دستور وی، «صدور مجوز ثبت سفارش از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کالاهای رسیده به کشور»، همچنین «افزایش مهلت مندرج در مجوزهای ثبت سفارش برای کلیه کالاها و عدم نیاز به تمدید مجوز ثبت سفارش، در صورت رسیدن کالا به کشور در مهلت مقرر در ثبت سفارش یا سررسید اعتبار اسنادی و حواله بانکی»، جهت اقدام به وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت ارجاع شده است. بدیهی است این امر به این مفهوم نیست که تمامی اقلامی که در بنادر و گمرکات انباشت شده و فاقد مجوز ثبت سفارش هستند جزو گروه ۴ کالایی می‌باشند بلکه اکثر کالاهایی که سرمایه‌ای و واسطه‌ای خط تولید نیز در میان این کالاها وجود دارد که فاقد ثبت سفارش هستند و با توجه به نامگذاری امسال به نام «رونق تولید» از سوی مقام معظم رهبری، امید است نسبت به تعیین تکلیف این کالاها به قید فوریت اقدام تا واحدهای تولیدی مشکلی از جهت اقلام مورد مصرف در خطوط تولید و کالاهای سرمایه‌ای و واسطه‌ای نداشته باشند.

میراشرفی از ارجاع دو پیشنهاد و راهکار وزارت اقتصاد توسط رئیس جمهور به دولت خبر داده و افزود: راهکارهای «نگهداری قسمتی از کالاهای اظهارشده به گمرک در صورت بدهی قطعی قبلی صاحب کالا به میزان بدهی و اجازه ترخیص مابقی کالای اظهاری»، همچنین «اجازه ترخیص خودروهای دارای ثبت سفارش غیر بانکی و قبض انبار ۱۶ دی ماه سال ۹۷ و قبل از آن» نیز به استحضار ریاست جمهوری رسیده و این دو مورد نیز حسب نظر ایشان برای طرح در دولت به معاون اول محترم رئیس جمهوری ارجاع شده است.

در ادامه، معاون امور گمرکی گمرک ایران نیز از دستور ریاست جمهوری در خصوص چهار پیشنهاد دیگر وزارت اقتصاد در خصوص وضعیت رسوب کالا در بنادر و گمرکات کشور خبر داده و اعلام کرد. این ۴ پیشنهاد نیز به استحضار ریاست محترم جمهوری رسیده و حسب نظر ایشان، برای اقدام، به وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شده است.

مهرداد جمال ارونقی در ادامه افزود: یکی از مهمترین موارد، «امکان ترخیص اقلام اظهار شده به گمرک، بدون نیاز به اصلاح ثبت سفارش، طبق ردیف تعرفه استنباطی گمرک» است که به شرط ثابت بودن شرح تجاری کالا مورد موافقت ریاست محترم جمهوری قرار گرفته است.

معاون رئیس کل گمرک ایران تأکید کرد: «اجازه ترخیص قطعی کالاهایی که با گواهی بانک عامل، ارز آنها تأمین شده است و مشکل مالکیت ندارند» نیز از دستورات مهم و حائز اهمیتی است که از سوی ریاست محترم جمهوری برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شده است.

«فراهم نمودن تمهیدات لازم در راستای نمونه برداری از کالاهایی که نیاز به اخذ و ارائه مجوزهای قانونی دارند، قبل از اظهار این کالاها به گمرک» مورد دیگری است که به گفتهارونقی مورد موافقت ریاست جمهوری واقع شده و دستور اقدام در این خصوص صادر شده است.

مهرداد جمال ارونقی در پایان اضافه نمود: «ترخیص محصولات دارویی دارای موعد زمانی فاقد شرایط مندرج در تبصره ۴ فصل ۳۰ جداول ضمیمه مقررات صادرات و واردات با مجوز صادره از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، موردی است که با دستور ریاست جمهوری، جهت اجرا به مراجع مربوطه ابلاغ شده است.

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ابراز امیدواری کرد با توجه به صدور این دستورات از سوی بالاترین مقام اجرایی کشور و برنامه ریزی لازم از سوی مراجع ذیربط، فرآیند خروج کالاها از بنادر و گمرکات کشور سرعت گرفته، از حجم رسوب کالاها در این اماکن کاسته شده و در هزینه‌های مربوط به صاحبان کالا و به تبع آن مردم، به عنوان مصرف کننده نهایی، صرفهجویی شود.

دسترسی به اطلاعات تجارت خارجی تسهیل می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی میراشرفی امروز در مراسم رونمایی از آمار تجارت خارجی کشور بر اساس طبقه بندی‌های اقتصادی، با بیان اینکه در حال حاضر دنیا دچار انفجار اطلاعات است، اظهار داشت: کسی در دنیای فعلی موفق‌تر خواهد بود که اطلاعات خام را به اطلاعات پردازش شده تبدیل کند.

رئیس کل گمرک ایران افزود: سازمان جهانی گمرک با کمک سازمان ملل قبل از دهه ۵۰ میلادی اقدام به تهیه آمار در بحث تجارت کردند تا اینکه سازمان جهانی گمرک گردآوری آمار تجارت را در قالب HS (نظام هماهنگ تولید و کدگذاری کالا) در دستور کار قرار داد.

وی با بیان اینکه ما در سال ۷۳ عضو کنوانسیون HS شدیم، ادامه داد: در حال حاضر به قدری تنوع در تولید ایجاد شده که فهرست طبقه بندی کالا از تولید عقب مانده است.

میراشرفی با اشاره به تهیه به روز اطلاعات تجارت خارجی در گمرک ایران، گفت: باید یک داشبورد اطلاعاتی ایجاد شود تا نظارت و رصد کامل بر اطلاعات انجام شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در راستای الکترونیکی کردن امور و داشبوردی کردن، طی هفته‌های گذشته اقداماتی انجام شد و در حال حاضر اطلاعات تجارت را می‌توان از طریق موبایل دریافت کرد.

وی افزود: طی هفته‌های آتی نیز سیستم پیام رسان را در گمرک ایجاد خواهیم کرد که بر HS و سایر اطلاعات سوار می‌شود و می‌توانیم با پیش شرط‌های «بهنگام بودن، به روز بودن و روایی» کلیه اطلاعات اقتصادی را به متولیان و مسئولان برسانیم.

نمونه برداری از کالاها قبل از اظهار به گمرک انجام می شود

به گزارش خبرنگار مهر، براساس ابلاغ گمرک ایران، در راستای کاهش رسوب کالا، نمونه برداری از کالاها قبل از اظهار به گمرک انجام می‌شود. در متن ابلاغیه گمرک آمده است:

با عنایت به پیشنهادات ارائه شده از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی در خصوص وضعیت رسوب کالا در بنادر کشور طی نامه شماره ۱۸۴۲ مورخ ۱۳۹۸.۰۱.۱۷ که مراتب به استحضار ریاست محترم جمهوری رسیده و طی نامه شماره ۵۲۹۰ مورخ ۱۳۹۸.۰۱.۲۴ از سوی رئیس محترم دفتر و سرپرست نهاد ریاست جمهوری با عنوان وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی جهت اقدام، ابلاغ گردیده است و همچنین نامه شماره ۹۶۱۱ مورخ ۱۳۹۸.۰۱.۲۷ مشاور محترم وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی وزارت امور اقتصادی و دارایی مبنی بر دستور اقدام بر اساس مفاد نامه ۵۲۹۰ مورخ ۱۳۹۸.۰۱.۲۴، به موجب این بخشنامه، بند ۵ پیشنهادات ارائه شده مبنی بر:

فراهم نمودن تمهیدات لازم در راستای نمونه‌برداری از کالاهایی که نیاز به اخذ و ارائه مجوزهای قانونی دارند، قبل از اظهار این کالاها به گمرک، جهت اقدام، ابلاغ می‌گردد. مقتضی است دستور فرمایند در صورت تقاضای صاحب کالا یا نماینده قانونی وی، ضمن هماهنگی لازم با سازمان‌های همجوار، در خصوص مورد، تمهیدات لازم فراهم گردد و در صورت وجود هرگونه مشکل، مراتب به مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه گمرک ایران منعکس شود. بدیهی است مجوزهای ترخیص از سوی مراجع مذکور بایستی با ذکر شماره سریال اظهارنامه صورت پذیرد. مسئولیت حسن اجرای بخشنامه فوق بر عهده بالاترین مقام اجرایی گمرکات است.

مهلت ترخیص خودروهای مانده در گمرک دو ماه تمدید شد

به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با ابلاغ مصوبه هیأت وزیران به دستگاه‌های اجرایی، مهلت ترخیص خودروهای وارداتی را دو ماه دیگر تمدید کرد.

این مصوبه به وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت دادگستری و بانک مرکزی ابلاغ شده است.

سامانه رجیستری موبایل مسافری برای قاچاقچیان بازگشایی نمی‌شود

طی چند روز گذشته با اتصال سامانه رجیستری تلفن همراه مسافری به سامانه گمرک و سامانه نیروی انتظامی، از ابتدای خردادماه برخلاف قبل، فقط آن دسته از کسانی که واقعاً سفر خارجی داشته و به همراه خود یک دستگاه گوشی تلفن همراه وارد کشور کرده باشند، می‌توانند آن را در سامانه رجیستر و فعال کنند. تا قبل از این، به دلیل عدم اتصال سامانه رجیستری به سامانه گمرک و نیروی انتظامی، عده‌ای گوشی‌های قاچاق وارداتی را به اسم گوشی مسافری رجیستر و فعال می‌کردند.

طی روزهای گذشته با برقراری این اتصال، ابراهیم درستی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی به دفعات در گفتگو با برخی رسانه‌ها، اعلام کرده اجرای این طرح منجر به افزایش قیمت گوشی تلفن همراه خواهد شد و باید متوقف شود!

اتصال رجیستری به گمرک و نیروی انتظامی با قوت و قدرت برقرار می‌ماند

حمیدرضا دهقانی نیا در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اینکه گفته می‌شود سامانه رجیستری تلفن همراه مسافری طی دو روز آینده مجدداً امکان ثبت برای مسافران غیرواقعی را هم می‌دهد، اظهار داشت: روز گذشته از ساعت ۲ تا ۴ بعدازظهر جلسه‌ای با حضور رئیس دستگاه‌های مخابراتی و ارتباطی و لوازم جانبی و شرکت‌های فعال وارد کننده رسمی تلفن همراه و نمایندگان سازمان بازرسی کل کشور و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان داشتیم که همه این افراد متفق القول تاکید کردند که سامانه رجیستری تلفن همراه تنها باید برای مسافران واقعی امکان ثبت را فراهم کند.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: شرکت‌های وارد کننده رسمی تاکید می‌کنند که گوشی‌های تلفن همراه وارداتی را پایین‌تر از قیمت بازار خواهند فروخت و به دست اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی می‌رسانند و عجیب است که ما شاهد مصاحبه‌هایی هستیم که در آنها صحبت از افزایش قیمت موبایل به دلیل توقف روند قبلی رجیستری تلفن همراه مسافری می‌شود.

وی با طرح این سوال که چرا شخصی در حوزه تلفن همراه چنین حرفی می‌زند که در صورت توقف سامانه، قیمت موبایل در بازار ۶۰۰ هزار تومان افزایش می‌یابد، ادامه داد: بر اساس پیگیری‌های ما و هماهنگی‌های صورت گرفته، سامانه رجیستری تلفن همراه مسافری مطابق با مصوبه ۹۸.۲.۲ فقط برای مسافران واقعی فعال خواهد بود.

برخی پالس های منفی به بازار می‌فرستند؟

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: نمی دانم چرا برخی افراد اصرار دارند که پالس های منفی به بازار بفرستند. اگر سامانه مذکور به روند قبلی خود بازگردد خلاف قانون است.

دهقانی نیا ادامه داد: نمایندگان سازمان بازرسی در جلسه دیروز هم حضور داشتند و تاکید کردند که قطعاً موضوع را رصد خواهند کرد و سوال برایشان پیش آمد که چرا عده‌ای به بهانه تأمین نیاز بازار می‌گویند که قیمت افزایش پیدا خواهد کرد.

ارتباط بین گمرک و ناجا برقرار می‌ماند

وی تاکید کرد: با توجه به جلسه روز گذشته تمامی اعضا تاکید کردند که باید ارتباط بین گمرک و ناجا برقرار بماند. این مسئله صرفاً خواست ستاد نیست بلکه درخواست صنف، اتحادیه و شرکت‌های وارد کننده است.

دهقانی نیا گفت: شرکت‌های وارد کننده رسمی تلفن همراه تاکید دارند که روی حرف حاکمیت حساب باز کرده‌اند و با افزایش سرمایه به سمت افزایش ثبت سفارش برای تأمین نیاز بازار رفته‌اند و تاکید دارند که صرفاً باید مسافر واقعی از سامانه رجیستری تلفن همراه مسافری بهره مند شود و نباید گوشی قاچاق با رویه مسافری به دست مصرف کننده برسد. چرا که در این صورت به دلیل مسائلی همچون عدم ارائه خدمات پس از فروش حق مصرف کنندگان پایمال می‌شود.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز یادآور شد: اینکه برخی از افراد اصرار دارند فضا را به سمت عدم شفافیت ببرند، مصرف کننده را متضرر می‌کنند.

وی افزود: سوالی که پیش می‌آید این است که چرا فردی باید با دادن پالس‌های منفی به بازار نظم بازار را به هم بزند؟ چرا باید گوشی قاچاق با رویه مسافری وارد کشور شود؟

دهقانی نیا گفت: به صراحت می گویم که آقایان طی دو ماهی که سامانه فعال بود به اندازه کافی گوشی قاچاق ثبت کردند که حالا با ممانعت از ثبت گوشی قاچاق، مشکلی در تأمین نیاز بازار ایجاد نشود.

وی تاکید کرد: اگر اظهارنظرهای مذکور مبنی بر افزایش قیمت تلفن همراه به میان آید بنده از سازمان حمایت و دستگاه‌های ناظر درخواست می‌کنم که هر چه سریع‌تر به این موضوع ورود کنند.

اهمیت اتصال سامانه رجیستری تلفن همراه مسافری به سامانه گمرک و نیروی انتظامی زمانی روشن می‌شود که بدانیم در سال ۹۷ حدود ۲.۵ میلیون دستگاه گوشی تجاری که از طریق گمرک و ۴ میلیون دستگاه نیز به صورت مسافری وارد کشور شده است. بنابراین یک و نیم برابر واردات تجاری، واردات مسافری گوشی صورت گرفته است. که به اذعان فعالان رسمی بازار، میزان واردات مسافری گوشی، معقول به نظر نمی‌رسد و بخش عمده آن، گوشی‌های قاچاقی است که به اسم گوشی همراه مسافر در سامانه به ثبت رسیده است.

به گزارش مهر، ابراهیم درستی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی دیروز هم در مصاحبه‌ای از بازگشایی سامانه رجیستری گوشی همراه مسافر تا ۲ روز آینده برای ثبت گوشی‌های قاچاق خبر داده و گفته بود که با قطع دسترسی قاچاقچیان به سامانه رجیستری تلفن همراه مسافری، قیمت گوشی تلفن همراه در بازار تا ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

صادرات مرغ به درخواست وزارت جهادکشاورزی آزاد شد

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مکاتبه‌ای با رئیس کل گمرک ایران رفع ممنوعیت صادرات برخی اقلام طیور از جمله مرغ را ابلاغ کرد.

رضا رحمانی در این مکاتبه با اشاره به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر درخواست رفع ممنوعیت صادرات برخی محصولات طیور جهت جلوگیری از زیان تولیدکنندگان، تاکید کرده صادرات ۴ قلم کالا شامل جوجه یک روزه گوشتی، جوجه یکروزه تخم گذار، گوشت مرغ و تخم مرغ نطفه دار گوشتی پس از تأیید وزارت جهاد کشاورزی بلامانع است.

چندی پیش صادرات این اقلام با هدف تنظیم قیمت‌ها در بازار و تأمین نیاز داخلی ممنوع شده بود.

صادرات خرما مشمول عوارض گمرکی شد

مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت با صدور بخشنامه ای خطاب به گمرک، میزان دریافت عوارض صادرات انواع خرما را ابلاغ کرد.

بر اساس این ابلاغیه، به ازای صادرات هر کیلوگرم خرمای مضافتی ۸,۰۰۰ تومان و به ازای هر کیلوگرم خرمای کبکاب نیز ۵۰۰۰ تومان عوارض دریافت می‌شود.

همچین میزان عوارض صادراتی دریافتی از سایر خرماها، به میزان ۳۰ درصد ارزش ریالی صادرات بر مبنای نرخ دلار در سامانه سنا در روز اظهار تعیین شده است.

ترخیص خودروهای خارجی از گمرک

معاون پیشگیری از وقوع جرم سازمان تعزیرات حکومتی: ترخیص خودروها از گمرک با شماره شاسی اختصاصی و به اسم افراد به خود آنها تحویل داده می شود.

میلیاردها تومان کالا در گمرک رسوب کرده است

نماینده مردم ارومیه در مجلس گفت: در جلسه شورای عالی اقتصادی باید به مشکل رسوبات کالاها در گمرکات رسیدگی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نادر قاضی پور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی تذکری شفاهی خطاب به لاریجانی اظهار داشت: در جلسه شورای عالی اقتصادی که از سران قوا تشکیل شده است، به موضوع رسوبات کالاها در گمرکات رسیدگی کنید و تصمیمات مناسبی در این زمینه اتخاذ شود.

وی ادامه داد: متاسفانه میلیاردها تومان اجناس و کالا در گمرک رسوب کرده که اغلب مواد اولیه مورد نیاز کشور است و ورود این کالاها به اقتصاد کشور موثر است.

رسوب کالا در گردونه انتقادات گمرک و بنادر

در پی افزایش کالاهای اساسی به بنادر امام خمینی (ره)، امیرآباد، شهید رجایی و شهید بهشتی و افزایش میزان ماندگاری کالا در بنادر همزمان با افزایش صادرات کالا از بنادر جنوبی کشور، برخی دستگاه‌ها مرتبط با حوزه تجارت خارجی خصوصاً گمرک، انگشت انتقادات را به سمت سازمان بنادر و دریانوردی نشانه رفته اند.

عمده انتقادات مقامات ارشد گمرک به سازمان بنادر، تمایل این سازمان به افزایش میزان ماندگاری کالا در بندر، عدم همکاری با دستگاه‌های ذی بط و گمرکات بنادر برای تسریع در ترخیص کالا و تمایل سازمان بنادر به افزایش کالاهای رسوبی در انبارهای بندری به دلیل افزایش درآمدهای بنادر است.

این در حالی است که مقامات سازمان بنادر و دریانوردی همواره با این موضوع مخالف بوده و اعلام می‌کنند اولویت این سازمان، در کاهش تعداد روزهای تخلیه بار کشتی یا ماندن کشتی‌ها در لنگرگاه‌های بنادر (دموراژ) است تا هزینه‌های کمتری بر کشور یا صاحبان کالاها وارد شود.

گمرک: سازمان بنادر نسبت به ارسال اطلاعات کالاها سرعت بیشتری به خرج بدهد

مهرداد ارونقی، معاون گمرک در بازدیدی که اخیراً از بندر شهید رجایی به همراه نمایندگان دستگاه‌های ذی ربط از جمله مدیران بنادر شهیدان رجایی و باهنر داشته است، اعلام کرد سازمان بنادر و دریانوردی نسبت به ارسال سیستمی اطلاعات مورد نیاز در اسرع وقت به وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام کند.

همچنین وی، خواستار آن شد تا سازمان بنادر و دریانوردی تمهیداتی اتخاذ کند که امکان نمونه‌برداری شبانه‌روزی برای دستگاه‌های مرتبط با واردات کالاهای مربوط به حوزه وزارت جهاد کشاورزی، فراهم شود.

از دیگر مواردی که این مقام مسئول در گمرک اعلام کرده، این است که گمرک جمهوری اسلامی ایران ترتیبی اتخاذ کند تا نسبت به ترخیص شبانه‌روزی و حمل یکسره کالاهای اساسی با اخذ مجوزهای قانونی مربوطه به نحوی اقدام کند تا فاصله زمانی ترخیص کالاها از گمرکات به خصوص کالاهای اساسی و همچنین مواد اولیه واحدهای تولیدی با رعایت کلیه مقررات مربوطه به یک سوم مدت زمان فعلی کاهش یابد. اقدامی که بخش مهمی از آن در حوزه کاری سازمان بنادر است تا امکان حمل یکسره کالا فراهم شود.

ارونقی تصریح کرد: باید توجه داشت آماری که از سوی وزیر راه و شهرسازی تحت عنوان رسوب کالا در بنادر اعلام شده، در اصل میزان موجودی کالا (اعم از کانتینری، غیرکانتینری و اساسی) است که در بنادر کشور موجود است.

وزیر راه: سازمان بنادر مسئول کنترل محتوای کالا نیست

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی نیز در حاشیه افتتاح مرکز عملیات و ایمنی اضطراری شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در خصوص انتقاد گمرک از رسوب کالا در بنادر گفت: سازمان بنادر محل انبار کالا نیست.

وی تأکید کرد: فضایی که در بنادر وجود دارد برای تخلیه و بارگیری کالاست و آن دسته از صاحبان کالا که که مدارک خود را احراز و از گمرک مجوزهای لازم را دریافت کرده اند، باید هر چه سریع‌تر نسبت به ترخیص کالای خود از بنادر اقدام کنند.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، سازمان بنادر مسئول کنترل محتوای کالاها نیست و صرفاً با حجم و تناژ کالا در ارتباط است مسئولیت کنترل محتوای بار بر عهده گمرک و دیگر دستگاه‌های مربوطه مانند سازمان غذا و دارو، قرنطینه، وزارت جهاد کشاورزی و گمرک است.

معاون بندری سازمان بنادر: تلقی مدیران گمرک از رسوب کالا اشتباه است

محمدعلی حسن زاده، معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی در گفت وگو با خبرنگار مهردرباره انتقادات اخیر گمرک از این سازمان در خصوص نقش سازمان بنادر در افزایش رسوب کالا در مبادی بندری کشور اظهار داشت: در سازمان بنادر چند تعریف از ماندگاری کالا در بنادر وجود دارد. مثلاً به یک نوعی از رسوب کالا در بنادر، ماندگاری مجاز گفته می‌شود. در دوره ماندگاری مجاز کالا در بندر، به عنوان مثال برای کالای صادراتی برای استفاده از معافیت‌های تعرفه‌ای تا ۱۰ روز است.

وی ادامه داد: نوع دیگری از ماندگاری کالا در بندر، کالای متروکه است که کالا به بندر وارد می‌شود و پس از آن باقی می‌ماند. سقف مدت زمان مجاز برای ماندن کالا در بندر ۲ ماه است. ۲ ماه هم مسئول مربوطه می‌تواند آن را تمدید کند که در پایان ۴ ماه، به کالای مانده در انبارهای بندر، متروکه گفته می‌شود.

معاون بندری و مناطق ویژه اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی افزود: نوع دیگری از ماندگاری کالا در بنادر، به زمانی مربوط می‌شود که کالا وارد بندر شده، سقف زمانی مجاز را رد کرده ولی هنوز متروکه نشده است؛ چون ممکن است برای آن نوع کالا زمان بیشتری لازم باشد تا در بندر بماند مثلاً طی شدن تشریفات گمرکی برای آن نوع کالا ممکن است نیاز به آزمایشگاه یا قرنطینه داشته باشد. از سوی دیگر صاحب کالا علاقه مند به خارج کردن آن از بندر است اما گمرک به هر دلیل اجازه آن را نمی‌دهد. به این کالا رسوبی می‌گوییم. به معنای دیگر، این کالا، متروکه نیست اما از زمان مجاز طی تشریفات گذشته است.

وی یادآور شد: آماری که از بنادر ارائه می‌شد، آمار کالاهای متروکه بوده به همراه موجودی کالای اساسی؛ بخشی از این آمار مربوط به موجودی‌های بنادر است که امکان خروج از بندر را داشته اند اما هنوز خارج نشده اند. به عنوان مثال در بندر امام خمینی (ره) از ۲۰ روز قبل، از ۳ میلیون تن کالای موجود در بندر، ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن آن همه تشریفات گمرکی مورد نظر انجام شده بود. ولی به دلیل آنکه انبارهای بندر ارزان است و همچنین وسیله حمل کالا هنوز فراهم نشده، این کالاها همچنان در بندر امام خمینی (ره) باقی مانده است.

موجودی انبارهای بنادر مرتباً در حال گردش است

عضو هیات عامل سازمان بنادر با تأکید بر اینکه نباید این کالاها در بنادر باقی بماند، گفت: با این حال ما در آمار رسوبات کالا در بنادر این کالاها را ذکر می‌کنیم. چون انبارهای بنادر اصطلاحاً انبارهای ترانزیت نام دارند و باید محلی برای تردد مداوم کالا باشد نه رسوب آن. در همه دنیا هم اینچنین است که بار در انبارهای بندر مدت کوتاهی باقی می‌ماند و پس از انجام تشریفات گمرکی، ترخیص شده و به مقصد اعزام می‌شود.

برخی به دنبال آن هستند که بگویند کالای رسوبی در بنادر نداریم

وی درباره امکان حذف آمار کالاهای ماندگار در بنادر که تشریفات گمرکی آنها تمام شده اما هنوز خارج نشده اند، اظهار داشت: این کار صرفاً صورت مسأله را پاک می‌کند. آیا به دنبال آن هستیم که اعلام کنیم چیزی به اسم رسوب در بنادر وجود ندارد؟ بعضی‌ها تلقی شان از آمار رسوب کالا این است که به عنوان مثل کل ۳ میلیون تن کالایی که در بندر امام خمینی (ره) وجود دارد، به عنوان کالای رسوبی برآورد می‌شود. در حالی که اینگونه نیست.

حسن زاده تصریح کرد: آمار رسوبات کالا در بنادر به این شکل است که باری که ۲۰ روز قبل تشریفات تخلیه، گمرکی، ترخیص و بارگیری آن برای انتقال به سرزمین مادر انجام شده، همزمان با بار جدیدی که از کشتی‌های جدید تخلیه می‌شود، جایگزین می‌شود. وقتی آمار داده می‌شود که ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالای اساسی در بنادر موجودی داریم، برخی فکر می‌کنند این میزان کالا مدت هاست در بنادر رسوب کرده و از سازمان بنادر انتقاد می‌کنند که از رسوب کالا حمایت می‌کند در حالی که اینگونه نیست و تصور آنها از کالای رسوبی اشتباه است.

گمرک آمار رسوب کالا را از سازمان بنادر می‌گیرد

وی تأکید کرد: آماری که گمرک در زمینه کالاهای ماندگار در بنادر اعلام می‌کند، از سازمان بنادر دریافت می‌کند و آنها آمار جداگانه ای ندارند. منتها تلقی آنها از آمار سازمان بنادر این است که این کالاها مدت زمان زیادی است که در بنادر باقی مانده و متروکه شده یا همه آن کالای رسوبی است. در حالی که اینگونه نیست و بندر یک محیط دینامیک است که بار از یک طرف وارد و اط طرف دیگر خارج می‌شود. فقط اگر این زمان ماندگاری غیر متعارف باشد به خصوص برای کالاهایی که مشکل ترخیص ندارند و بار رسوب کرده است، این دسته را می‌توان به دلایل خارج از نهادهایی مانند گمرک یا قرنطینه یا سازمان غذا و دارو دانست.

اصرار گمرک بر حمل یکسره بار از کشتی به مقصد اشتباه است

معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی درباره یکی دیگر از انتقادات گمرک مبنی بر اصرار سازمان بنادر برای انتقال بار از کشتی به انبار و سپس اقدام برای حمل به مقصد به جای انتقال مستقیم از کشتی به کامیون برای انتقال به مقصد، خاطرنشان کرد: اینکه کالا از کشتی به انبار منتقل شده و سپس به مقاصد مورد نظر حمل شود، یک اتفاق طبیعی است و ما آن را مدیریت کالا می‌نامیم.

به گفته این مقام مسئول، مدیریت کالا در بنادر به دو شکل حمل یکسره و حمل غیر یکسره است چون اولویت ما این است که کشتی نباید در اسکله و لنگرگاه نماند در سایر بنادر دنیا هم همین شکل است که ابتدا باید بار کشتی در محوطه‌های کانتینری یا انبارها تخلیه شود و پس از آنکه کشتی بندر را ترک کرد، کارهای ترخیص کالا انجام شود. از این رو صرفاً برای کالاهای خطرناک یا فاسدشدنی یا در صورت پُر بودن انبارها بنادر، حمل یکسره کالا از کشتی به مقصد را در اولویت قرار می‌دهیم. اینکه بگوییم همه کالاها باید حتماً حمل یکسره شود، اقدام درستی نیست.

تعیین سرپرست دفتر ارزش گمرک ایران

مجتبی شیشه‌چی‌ها، مدیر کل دفتر تعرفه گمرک ایران با حفظ سمت به عنوان سرپرست دفتر ارزش گمرک فعالیت خواهد کرد.

پیش از این مهدی‌پور به عنوان مسئول دفتر ارزش گمرک ایران در این سمت مشغول به فعالیت بوده است.

۷ نکته مهم افزایش سود در واردات.TNTایرانآموزش ترخیص کالااستخدام ترخیص کار گمرکایرانtntایران تجارتبار هواییبار هوایی از چینبارنامه هوایی. بدون کارت بازرگانیبنادر ایرانبهترین شرکت حمل و نقل کالا از چینبهترین شرکت حمل و نقل بین المللیبورس کالای ایرانبیمه حمل بار داخلیپستپست بین شهریپست بین شهری تیپاکسپست بین شهری یارباکسپست سریعپست سریع هواییتاجران ترخیصتایی چین . ترخیص خودروترخیص سریعترخیص کارترخیص کار اکسپرس و کارگوبار هواییترخیص کار فرودگاه امامترخیص کار کیستترخیص کار گمرکترخیص کار گمرک بندر عباسترخیص کار گمرک بوشهرترخیص کار بندرامامترخیص کار بندر عباسترخیص کالا از گمرک کیشترخیص کار گمرک ایرانترخیص کالاترخیص کالا PDE . ترخیص کالا از چینترخیص کالا از گمرک بازرگانترخیص کالا از گمرک چینترخیص کالا به انگلیسیترخیص کالا به زبان انگلیسیترخیص کالا چیستترخیص کالا در ترکیهترخیصکارچگونه شرکت ترخیص کالا بزنیمحق العملکاری گمرکحمل از اماراتحمل اکسپرسحمل بار از اماراتحمل بار از تهرانحمل بار از چینحمل بار از دبیحمل بار از شانگهایحمل بار از شنجنحمل بار از شنزنحمل بار از گوانجوحمل بار اینترنتیحمل بار به تهرانحمل بار شنزنحمل بار شهرستانحمل بار هواییحمل بار هوایی ازهنگ کنگحمل بار هوشمندحمل بین شهری یارباکسحمل دریاییحمل کارگوحمل هواییحمل هوایی از چینحمل و نقلحمل و نقل آنلاین یارباکسحمل و نقل بار از چینحمل و نقل بار از دبیحمل و نقل بار بین المللی تورنتوحمل و نقل بین المللی به گرجستانحمل و نقل بین المللی تهرانحمل و نقل بین المللیحمل و نقل بین المللی جاده ایحمل و نقل بین المللی چیستحمل و نقل بین المللی خلیج فارسحمل و نقل بین المللی زمینیحمل و نقل و بین المللی زنجیرهحمل و نقل بین شهریحمل و نقل بین شهری یارباکسحمل و نقل داخلیحمل و نقل سریع بین شهریحمل و نقل هواییحمل و نقل هوشمند شهریدکتر سیدمیررزومه شرکت ترخیص کالارویا رضاییرویا رضایی کارگزار رسمی گمرک ایرانرویه های گمرکیسامانه ترخیص کالاسایت گمرک ایرانشرایط وارداتشرکت پستشرکت حمل و نقل سریعشرکت حمل و نقلشرکت حمل و نقل بار هوایی EDLشرکت حمل و نقل بین المللیشرکتهای ترخیص کار گمرکشرکتهای حمل و نقل هواییشناسه ملی شرکتهای حمل و نقل هواییصادرات امریکاصادرات ایرانصادرات نفت ایرانفرواردر و کریر کالاقوانین گمرک ایرانکارت بازرگانیترخی کالاکارگزار گمرککارگزار گمرکیکارگوکالای چینیکالای وارداتیکانتینرکلوپاژگمرک امانات پستیگمرک ایرانگمرک ترکیهماهان ایر چینمحاسبه هزینه های گمرکیمراحل ترخیص کالامراحل صادرات کالا از ایرانمراحل واردات از شناسایی تا ترخیص کالانیاز به ترخیص کارگمرکهدایای تبلیغاتیهلدینگ بازرگانی حمل و نقل و ترخیص گمرکیهواپیمایی کشوریواردات خودروهای دست دومواردات ماینرواردات ماینر قانونیوظایف ترخیص کار گمرککشتیهواپیماتضمین

                  درباره هلدینگ گلدن رود گروه هلدینگ گلدن رود بعنوان یک سازمان جهانی و با هدف ایجاد ارزش برای مشتریان خود با استفاده از مدیریت مبتنی بر احترام به انسانها در سال 1390 در ایران تاسیس شد. این هلدینگ هم اکنون در زمینه های متنوعی همچون خرید خارجی- ترانسفر مالی- حمل و نقل بین الملل- ترخیص گمرکی کالا- صادرات و واردات- تجهیزات پزشکی و تحقیق و توسعه بازار ، با تعداد زیادی از همکاران هلدینگ در بیش از 15 کشور جهان فعال می باشد. با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و همچنین نو آوریهای گسترده در خدمات متنوع، هلدینگ گلدن رود از برترین شرکتهای فعال در زمینه خدمات بازرگانی و حمل و ترخیص می باشد. امروزه کلـیـه کارخانه ها، تولیـدی ها، واردکنندگان و صادرکنندگان با توجـه به حـجـم گسترده و بالایی که در رابطه با بخش بازرگانی خارجی دارند ترجیح میدهند که امور خرید و حمل و گمرکی خود را به سازمانهای مستقل واگذار نمایند که گروه هولدینگ گلدن رود با داشتن کادری مجرب و قوی در انجام تشریفات گمرکی از گمرکات شهید رجایی, بوشهر و شهید باهنر بندر عباس و شهریار تهران و فرودگاه امام خمینی(ره) و سایر گمرکات در امور ترخیص ماشین آلات صنعتی، مواد اولیه ، قطعات ماشین آلات کارخانجات، قطعات و لوازم نیروگاهها، اقلام و تجهیزات شبکه و کامپیوتر و مخابراتی، قطعات انواع خودروهای سواری و کامیون، پی وی سی ، لوازم و تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، خط تولید كارخانه ، ماشین آلات چاپ ، ابزارآلات ، جي پي اس ،تخم ماهي پرورشی ،لوازم منزل و آشپزخانه ، كاغذ، دستگاه های ابزار دقیق و سایر نیازهای کشور فعال بوده و نیازهای مشتریان خود را با صداقت و حفظ حقوق مشتریان در سریعترین زمان با ارزانترین قیمت کارگزاری نموده و با این هدف جدید ترین قوانین و روشها و متد روز دنیا را فراگرفته ایم . نشانی دفتر مرکزی : تهران- فلکه دوم صادقیه- نرسیده به مرزداران- برج نگین رضا- طبقه 18 جنوبی واحد 1804 تلفن: 44051434-44051460
مشاوره فوری حمل و ترخیص